Vállalkozásfejlesztés

Az Y-Food Kft. által nyújtott szolgáltatások döntő részét a vállalkozásfejlesztési megbízások ezzel kapcsolatos szaktanácsadás teszi ki. Meghatározó ügyfeleink a mikro-, kis- és közép – vállalkozások, ügyfeleink jellemzően a kistérségben, ill. a megyében működő vállalkozások, de az ország valamennyi régiójában rendelkezünk sikeresen megvalósított vállalkozásfejlesztési projektekkel.

A projekt megvalósítás során az innovatív megoldások mellett mindenkor figyelembe tartjuk az ügyfél érdekeit, a tisztességes piaci magatartás szabályait, melyre vonatkozó vállalásainkat és elvárásainkat az Etikai kódexünkben foglaltuk össze.

KIEMELT SZAKTANÁCSADÁSI TERÜLETEINK:

Termék-, és technológia – fejlesztésre épülő kutatási – fejlesztési projektek:

Megbízásaink szinte valamennyi meghatározó élelmiszeripari ágazatot magában foglalnak. (elsősorban tej-, hús-, hal-, konzerv-, méz-, bor-, söripar). A K+F+I programok megvalósítása során, mint projektmenedzser, ill. konzorciumi tag együttműködtünk a támogatások kezelőivel, így szinte valamennyi korábbi és jelenlegi kutatást-fejlesztést finanszírozó intézménnyel, hivatallal, úgymint az OMFB, OM, KPI, NKTH, NIH, KIK, Regionális Fejlesztési Ügynökségek.

A szakmai projektek megvalósítása során szoros munkakapcsolatot építettünk ki szinte az ország valamennyi agrár- és élelmiszeripari felsőoktatási intézményével, kutatóintézetével.  E területen kiemelt partnereink:

  • Nyugat–Magyarországi Egyetem,
  • Kaposvári Egyetem,
  • Budapesti Corvinus Egyetem,
  • Eszterházy Károly Főiskola,
  • Debreceni Egyetem,
  • Szegedi Tudományegyetem,
  • Pécsi Tudományegyetem,
  • Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet,
  • DE AKIT Karcagi Kutatóintézet,
  • Halászati és Öntözési Kutatóintézet.

Gépbeszerzést és telephelybővítést szolgáló infrastruktúrafejlesztési projektek:

A megbízások elsősorban kistérségi, megyei termelő és szolgáltató mikrovállalkozások infrastruktúra bővítését, korszerűsítését szolgálták.  A megvalósítás során együttműködtünk az MVH és Magyar Államkincstár regionális illetékességű kirendeltségével, az MVA-val, ill. MAG Zrt.-vel.

Turisztikai attrakciók és turisztikai szálláshelyek bővítését szolgáló projektek:

A megbízások az ÚMVP-III. és IV. tengely, a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében valósultak meg – kistérségi vállalkozások által – melynek kezelője az MVH regionális illetékességű kirendeltsége.

Piacra jutást elősegítő marketing akciók:

Elsősorban élelmiszeripari vállalkozások, hazai és nemzetközi piacra jutását elősegítő promóciós eszközök, marketing akciók megvalósítása, melynek finanszírozója az FVM AMC Kht., ITD Hungary, FVM SAPARD Hivatal, MVA volt.

Jelentősebb K+F, infrastruktúra, és vidékfejlesztési témakörben pályázati támogatással megvalósított projektjeink referencia listája letölthető ITT.

Szolgáltatásunk keretében megvalósuló projektek finanszírozásához nem csak vissza nem térítendő támogatási konstrukciókat kezelünk, hanem a vállalkozásfejlesztésen belül jelentős üzletág a kedvezményes mikrohitelek összeállítása, bonyolítása. Ebben 2003 óta szoros munkakapcsolatban vagyunk a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal, melynek jelenleg megbízott tanácsadójaként működünk közre a hitelek bonyolításában. Ezek a hitelek döntően a mikrohitel konstrukció keretében kerülnek folyósításra és kistérségben megvalósuló gépbeszerzést, telephely bővítést, vásárlást és a forgalom növekedést szolgáló forgótőkét  biztosítják.  Közreműködésünkkel megvalósuló hitelkérelmek referencialistája letölthető ITT.

Tevékenységünk nem csak a működő vállalkozások projektjeinek fejlesztését szolgálja, de számos kistérségi induló vállalkozás, ill. vállalkozóvá válni kívánó magánszemély részére végzünk tanácsadást.

Ez részünkről díjmentes szolgáltatás formájában történik, ugyanakkor nagyon sok hasznos tapasztalattal szolgál; az erre vonatkozó legfontosabb megállapításainkat a Pályázati kisokosban foglaltuk össze.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .